Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 109-120 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is atopische dermatitis?

Wat is atopische dermatitis?

Atopische dermatitis is een chronische ontsteking van de huid, gekenmerkt door een schilferende en jeukende huid. Het is de meest voorkomende vorm van eczeem en artsen noemen dit vaak "constitutioneel eczeem" omwille van de erfelijke aanleg van deze ziekte. De huid is eigenlijk altijd droog en laat zo gemakkelijk allergenen door, met een ontstekingsreactie als gevolg.

Hier komt de buikgriep weer

Hier komt de buikgriep weer

De buikgriep of de gastro-enteritis evolueert onder de vorm van een winterse epidemie, van november tot maart, met een piek in de koude periode.

Blauwe plekken

Blauwe plekken

Een knutselbeurtje met een pijnlijke afloop, een acrobatische fietstocht die wat kleursporen achterlaat, een deur die tegen je hoofd openwaait…. Kleine ongemakjes waarvoor de apotheek een oplossing heeft !

De oorlog verklaren aan luizen

De oorlog verklaren aan luizen

Volg onze raad over de behandeling tegen luizen en neten om in elk seizoen deze onaangename vijanden te neutraliseren! Er bestaan twee soorten producten om de luizen te vernietigen in alle mogelijke stadia van hun bestaan.

Wat is herpes zoster?

Wat is herpes zoster?

Herpes zoster is een huiduitslag veroorzaakt door het varicella-zoster-virus, hetzelfde virus als bij windpokken. Zelfs nadat de windpokkeninfectie voorbij is, blijft het virus jarenlang in je zenuwstelsel en kan het opnieuw geactiveerd worden als herpes zoster.

Wat is jicht?

Wat is jicht?

Jicht is een reumatische ziekte waarbij urinezuurkristallen neerslaan in een gewricht en een felle ontstekingsreactie veroorzaken. Deze ontsteking geeft aanleiding tot zwelling en pijn in de gewrichten van de voet, meestal de grote teen. Plotselinge en intense pijn, of aanvallen van jicht, kunnen aanvoelen alsof je voet in brand staat.

8 tips voor gezond thuiswerk

8 tips voor gezond thuiswerk

Thuiswerken is een normaal deel van ons werkleven geworden. Werkgevers die hun medewerkers vertrouwen, vinden dat ze bepaalde taken evengoed van thuis uit kunnen uitvoeren. Niet iedereen hoeft nog elke dag te pendelen naar kantoor. Wij geven enkele tips om thuiswerk op een gezonde manier aan te pakken.

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is een chronische aandoening van het spijsverteringsstelsel die diarree, constipatie, buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaakt. 

Zelfbruiners

Zelfbruiners

Om dat mooie carameltintje te behouden zijn de zelfbruiners in spray-versie, crème of olie een oplossing voor elke huid ! Wij geven je alvast enkele tips.

Beauty checklist voor de zomer

Beauty checklist voor de zomer

Vakantie! Tijd om onze koffers te pakken en vooral om je zomerse beautycase samen te stellen! Tijdens een vakantie onder de zon is het een must om de huid goed te beschermen. 

Huidhydratatie

Huidhydratatie

Door het zoute zeewater, chloor van een zwembad, UV- straling en luchtvervuiling, heeft onze huid het tijdens de zomer hard te verduren. Hier volgen enkele tips om de huid te verzorgen en ze goed te hydrateren.

Angst

Angst

Angst is een normale reactie van het lichaam, wanneer je blootgesteld wordt aan een gevaarlijke situatie. Sommige personen zijn voortdurend of overdreven bang. De angst verstoort hun leven. Je kan hier spreken van een angststoornis.

Pagina's