Een peesontsteking of tendinitis is een pijnlijke blessure die vaak voorkomt. De oorzaak is een overbelasting, bijvoorbeeld door intensief sporten of een verkeerde lichaamshouding. Gelukkig zijn er ook manieren om een peesontsteking te voorkomen. Lees hier wat je het best kan doen bij een peesontsteking.
Gezondheidsnieuws
Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.
Tuberculose (TBC of TB), vroeger ook wel de tering genoemd, is een erg besmettelijke infectieziekte die voornamelijk de longen treft. TBC kan ook andere delen van het lichaam aantasten, zoals de botten of de nieren, maar enkel longtuberculose is besmettelijk.
Men spreekt van spataders wanneer opgezwollen aders duidelijk zichtbaar zijn onder de huid. Dit is het gevolg van een slechte bloeddoorstroming, vooral in de onderste ledematen. De aders slagen er eigenlijk niet in om het bloed op een correcte manier terug naar het hart te sturen. Het bloed blijft ter hoogte van de ader en zorgt voor de abnormale afwijking: de ader raakt opgezwollen en heeft een blauwe kleur onder de huid.
Sommige patiënten zijn allergisch of gevoelig voor bepaalde bestanddelen in een geneesmiddel. Andere patiënten hebben het moeilijk om pillen in te slikken. En soms heeft men gewoon een erg specifieke behoefte die niet altijd met een standaardoplossing kan worden behandeld. In zulke gevallen kan de apotheker een geneesmiddel op maat maken, een behandeling die volledig wordt afgestemd op de noden van de patiënt: een magistrale bereiding.
Jongeren kunnen niet zonder hun smartphone. In die mate dat de helft van hen zich eraan verslaafd voelt. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden, ... Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.