Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 133-144 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Te zware, vettige maaltijden met te veel alcohol, gastro-enteritis of ook grote vermoeidheid, kunnen gepaard gaan met misselijkheid. Wij geven u enkele natuurlijke tips die u hierbij kunnen helpen.

Wat is reumatoïde artritis?

Wat is reumatoïde artritis?

Reumatoïde artritis is een chronische ontsteking van de gewrichten. Het is de meest voorkomende vorm van artritis. Reuma en artrose worden vaak door elkaar gehaald en onder de noemer ‘reuma’ geplaatst.

Concentratie slokdarm- en pancreaschirurgie zal levens redden

Concentratie slokdarm- en pancreaschirurgie zal levens redden

Ziekenhuizen die nog complexe slokdarm- en pancreaschirurgie willen uitvoeren, moeten daar een minimum aantal operaties per jaar voor uitvoeren. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block beslist. "De feiten spreken voor zich: hoe meer expertise een ziekenhuis heeft met de behandeling van slokdarm- of pancreaskanker, hoe meer kans een patiënt heeft op een succesvolle behandeling", aldus minister De Block. "Met deze maatregel zullen we levens redden."

Detoxen, slechts een mode?

Detoxen, slechts een mode?

Detoxen, het trendy woord van het begin van het jaar? Naast het feit dat het een modeverschijnsel is, heeft je lichaam er soms ook echt behoefte aan. Ontdek onze tips om het jaar goed in te zetten!

Wat zijn aambeien?

Wat zijn aambeien?

Aambeien (hemorroïden of speen) ontstaan wanneer de bloedvaten van de anus verwijden of uitzetten. Het zijn een soort spataders die je krijgt als je te hard perst tijdens een toiletbezoek. 

Last van rode ogen?

Last van rode ogen?

Conjunctivitis, ook bekend als oogbindvliesontsteking of ‘rood oog’, is een infectie of zwelling van het slijmvlies dat het oogwit en de binnenkant van de oogleden bekleedt. Bij irritatie zwellen de bloedvaten op en raken ze ontstoken. Dit geeft het oog een rode kleur die vaak op conjunctivitis wijst.

De juiste reflexen tegen winterbeestjes

De juiste reflexen tegen winterbeestjes

Terwijl de griep steeds meer mensen treft, geven we je hier een overzicht van vijf eenvoudige, maar efficiënte maatregelen tegen virale winteraandoeningen.

Sportvoeding

Sportvoeding

Mensen die aan sport doen hebben vaak hun eigen (eet)gewoontes maar helaas zijn die vaak gebaseerd op misvattingen. Een aantal tips!

Brandwonden

Brandwonden

In de zomer zijn de helft van de brandwonden te wijten aan de barbecue of brandende houtskool en dit voornamelijk bij kinderen. Wat zijn de goede reflexen om brandwonden te verlichten en te verzorgen ?

Wat is de ziekte van Alzheimer?

Wat is de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een aandoening van de hersenen. Het is de meest voorkomende vorm van dementie, wat een algemene term is voor geheugenverlies. Bij alzheimerpatiënten beschadigt een teveel aan bepaalde eiwitten de hersenen. Daardoor ontstaan problemen die voornamelijk beginnen met geheugenverlies.

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnwat? Lijnzaad! Een bruin zaadje afkomstig van de vlasplant dat je zo kan eten. Er wordt ook olie van gemaakt om mee te koken of je salade af te werken. Het is lekker, makkelijk in de keuken toe te passen en erg gezond voor je lichaam. We lijsten de voordelen even voor je op. 

Wat is de ziekte van Lyme?

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme is een infectieziekte, veroorzaakt door de Borrelia-bacterie. Je kan de ziekte krijgen door een beet van een geïnfecteerde teek.

Pagina's